Zivot jednog secanja

Smrt

— Autor sephirot @ 12:15
Ostavi ono sto znas i prigrli beskraj onoga sto ti izmice secanju, iscekivanje onoga sto si nekada znao i tamu onoga sto nikada nisi.
Dobrodosao u svoje novo postojanje, dobrodosao u svoje poslednje postojanje, dobro dosao u postojanje u kome vise ne postojis. Ono sto trenutno znas zaboravi, to vise ne postoji, ne postojim ni ja ni ti. Ostavi sve svoje nezavrsene poslove, sve svoje nade, snove, zivote i ljude koje si nekada poznavao ovde, na pragu vrata vecnosti. Oprosti se od zivota koji si nekada poznavao, oprosti se od svojih secanja, osecanja i svega sto ti vise nece trebati. Da bi prosao kroz ove dveri moras biti laksi od vazduha, laksi od pera, laksi od duse. Moras biti prostiji od vetra i cvrsci od kamena. Nakon ovoga nema povratka.
Stojis pred dverima vecne mudrosti, vecnog zivota, vecnosti u nepostojanju a ipak postojanja u trenutku. Stojis bez bezbrojnim trenutcima postojanja i bezgranicnom vecnoscu nepostojanja. Stojis pred svime onime od cega svaki covek zazire, stojis pred poslednjom istinom, pred ultimativnim mirom i pomirenjem. Kroci u haos i nadji svoj mir.
Ti mene poznajes, ja sam ono od cega si uvek strepeo, ono cega si se uvek bojao, ono sto si uvek prizeljkivao i ono cemu si se nadao. Ja sam najcisca forma radosti, ja sam iskonski strah, izvor sve tvoje hrabrosti, ludosti, smeha i suza, ja sam ono sto te pokrece. Ja sam ono sto ti nisi, ono sto si uvek bio, ono sto nikada neces biti i ono sto jesi. Ja sam onaj koji ti u snovima donosi budjenje, onaj koji ti u mraku donosi svetlo, ja sam onaj koji ti znaci sve u momentima kada ti niko ne znaci nista. Ja sam ono sto te unistava i stvara, ono sto te podize i ushicuje, ja sam sve ono sto te vodi u mracne dubine ljudskog uma i jedini razlog zasto se uvek odlucujes da uzmes iduci dah. Ja sam onaj koji te je naucio sta je ljubav, ja sam onaj kojeg najvise mrzis.
Sad se okani svih misli, pitanja, zelja, osecaja, snova i nadanja koja ti prolaze kroz glavu. Ostavi to sve ovde na otiracu od zlata i sena. Ostavi sve sto te cini time sto jesi. Ostavi!
Uzmi mi ruku i podji zamnom. Prati me.
Dobrodosao u smrt.

Powered by blog.rs